توپباران مناطق مرزي كردستان عراق توسط سپاه پاسداران و ارتش تركيه

چهارشنبه، مرداد ۳۱، ۱۳۸۶

در تازه ترين خبر پيرامون حمله نظامي مشترك ايران و تركيه به كوهستان هاي مرزي اقليم كردستان، براي آنچه سركوب نيروهاي ”حزب حيات آزاد كردستان – پژاك” خوانده شده است، روز دوشنبه نيروهاي نظامي سپاه پاسداران در بين مردم مناطق مرزي ”پشدر” بيانيه پخش كرد و از مردم خواست مناطق مرزي را تخليه كنند. در اين بيانيه نوشته شده است ”در اسرع وقت روستاهاي مرزي را تخليه كنيد زيرا احتمال حمله هوايي و زميني به مخالفين در منطقه وجود دارد.”
در بيانيه ي ديگري كه نطاميان ايران در بين مردم منطقه ”حاجي عمران” منتشر كرده اند نوشته شده است: ”مخالفین جمهوری اسلامی بخصوص آمریکا مردم را تشویق به ایجاد ناامنی و اغتشاش نموده و در همین راستا از شما میخواهیم که برای حفظ جان خود منطقه را تخلیه نمایید.”
انتشار اين بيانيه ها باعث رعب و وحشت در بين ساكنين مناطق مرزي شده است. اما جالب است بدانيم كه فرماندار ”چومان” درباره انتشار بيانيه ي نظاميان حكومت ايران اعلام كرده كه مقامات حكومت كردستان عراق پيش تر در جريان انتشار اين بيانيه ها قرار داشته اند. اين فرماندار گفته است كه نيروهاي امداد براي اتفاقات احتمالي در حالت آماده باش كامل هستند.
پس از انتشار بيانيه هاي نظاميان ايران، تحركات نظامي ايران و تركيه افزايش يافته است. نيروهاي سپاه پاسداران براي آنچه سركوب گريلاهاي پژاك در مرزهاي ”حاجي عمران” و كوهپايه هاي ”قنديل” به طور گسترده پراكنده شده اند.
چندين واحد پياده نظام سپاه پاسداران به همراه توپ و تانك هاي پيشرفته در مناطق بنارباديناوي، گلي حاجي، پيرانشهر، اشنويه و سلماس مستقر شده اند.
در مناطق مرزي ايران برق مكررا قطع شده است تا سپاه پاسداران و چند تيم از ارتش تركيه در تاريكي شب مستقر بشوند.
گفته شده است احتمال گسترش اين حملات به مناطق ديگري بجز منطقه قنديل وجود دارد. مناطقي مانند ميرگه سير، كشكان، باديناوي، چياي سور، ناز داغ، دوله گاميش، سري پايه و البته سپيداران كوهستان قنديل از اهميت استراتژيك براي ايران و تركيه برخوردارند.
در پي حملات سپاه پاسداران، آمار آوارگان مناطق مرزي كردستان عراق افزايش يافته است. رسانه هاي كردستان عراق گزارش داده اند كه”اشرف قاضي” نماينده دبيركل سازمان ملل در عراق، سه شنبه از مناطق ”پشدر” بازديد كرد. قرار است در روزهاي آينده كمك و امداد سازمان ملل براي آوارگان مناطق مرزي ارسال شود.
متاسفانه در جريان توپباران و حملات پي در پي سپاه، تاكنون بالغ بر 135 خانوار خانه هاشان را ترك كرده اند و آواره شده اند. در مرز ”هلشوو” در روستاي كاني زرده از توابع قلادزه هم يك نفر به نام مصطفي حسين زخمي شده و دو نفر مفقود شده اند. رسانه هاي كردستان عراق گزارش داده اند كه احتمالا اين دو فرد مفقود شده، توسط نيروهاي ايراني اسير شده اند. همچنين گزارش شده است كه بر اثر راكت پراكني سپاه پاسداران دو زن و يك كودك 10 ساله ي كرد عراقي زخمي شده اند و براي مداوا به بيمارستان قلادزيه منتقل شده اند.
بر اثر اين حملات خسارات فراواني به روستاهاي مرزي قندول دوژان، رازان، اشكنه و سر شيو وارد شده و ساكنين اين مناطق آواره شده اند. تيمي از مرزبانان عراق و نيروهاي چند مليتي براي تحقيق و بررسي اوضاع مناطق مرزي كردستان عراق وارد كردستان شده اند. ”محسن لازم” فرمانده نيروهاي مرزبان كه به ”حرس الحدود” معروف است، در راس اين تيم قرار دارد.
حسين احمد قائم يك مقام مسئول پشدر گفته است كه در جريان گلوله باران توسط سپاه پاسداران زندگي مردم منطقه مختل شده است. اين مقام مسئول گفته ايران به بهانه ي نيروهاي پ.ك.ك اين مناظق مرزي را گلوله باران كرده در حالي كه در اين مناطق پ.ك.ك حصور ندارد و تنها دامپروران و كشاورزان عادي زندگي مي كنند.
خبرنگار دفتر اطلاع رساني اتحاديه ميهني كردستان عراق هم خبر داده كه نيروهاي نظامي رژيم ايران چندين بار مناطق ”اسيوه” را به شدت توپباران كرده اند. بر اثر اين حملات روستاهاي هوره، پارو، خنيره و لولان دچار آتش سوزي شده اند. اين توپباران مزارع اهالي منطقه را تخريب كرده است. منطقه قنديل و پشدر در كردستان عراق 80 كيلومتر با شهرستان سردشت و پيرانشهر در استان آذربايجان غربي هم مرز است.
يك شهروند اين مناطق در گفتگو با دفتر اتحاديه ميهني كردستان از حكومت كردستان عراق انتقاد كرده و گفته است كه فشاري كه گلوله باران نظاميان ايراني بر ساكنين مناطق مرزي وارد كرده غير انسانيست و حكومت كردستان نبايد بيش از اين از اين حملات چشم بپوشاند چرا كه اين تنها مردم مرزنشين هستند كه از اين حملات آسيب ديده اند.
اما ادعاهاي پژاك: حزب حيات آزاد كردستان – پژاك كه گفته مي شود يك سازمان تجزيه طلب است، در روزهاي گذشته اعدا كرده است كه تاكنون 28 نفر از نيروهاي سپاه پاسداران را كشته و چهار نفر از آن ها را زخمي كرده و هلي كوپتر نظامي سپاه را با موشك هدف قرار داده و به زمين زده است.
پژاك گفته است نخست در روز 12 اگوست در نوار مرزي شمال و شمال شرقي كردستان بين نيروهايش با سپاه پاسداران زد و خوردي سخت در گرفت و چهار پاسدار و يك سركرده جاش (جاسوس محلي) كشته و مجروح شدند. اين سازمان گفته است در درگيري هاي 12 آگوست كماندوهاي ارتش تركيه هم حضور داشته اند. بر اساس اين گزارش نظاميان ايراني ادوات سنگين نظامي، توپ هاي دوربرد و كاتيوشاهايش را در مناطق كلارش، مرگه ور و حاجي عمران پياده و مستقر كرده است.
بر اساس اين گزارش در 16 آگوست نيز مناطق ميديا در كوه هاي قنديل، روستاهاي مارادو، سورگله و اركي زير آتش سنگين و سپاه پاسداران ايران قرار گرفته و خسارات فراواني به زمين هاي كشاورزي و مراتع روستاييان وارد شده است. مردم اين مناطق ناچار به كوچ از خانه و كاشانه شان به سوي شهر هاي قلعه دزه، رانيه و سنگسر در جنوب كردستان شدند.
بر اساس اين گزارش در عصر روز 16 آگوست سپاه پاسداران قصد داشت از راه زمين وارد مناطق مرزي شود كه گريلاهاي پژاك ( ارتش رهايي بخش كردستان – HRK) جنگ سختي را بر آن ها تحميل كردند. در اين جنگ بوده است كه پژاك ادعا كرده هلي كوپتر سپاه پاسداران را هدف موشك قرار داده و مجموعا 20 نظامي سپاه و چندين جاش محلي از جمله افرادي به نام هاي حسين باپير و جمال پيروتي را كشته است.
بد پايه ي گزارش پژاك در 17 آگوست نظاميان سپاه پاسداران مناطق خير باپه، مركوره، مرگه سور، بردنازه، دولاميشه در قنديل را زير آتش توپخانه هاي خود قرار داده است. در اين روز در پي شدت گرفتن آتش جنگ روستانشينان به شوي شهر قلادزه كوچ كردند. مسئولين بخش پشدر به امدادهاي اوليه براي آوارگان اقدام كرده اند.
از سوي ديگر پژاك حمله به پاسگاه بازرسي جاده پاوه – جوانرود در تاريخ 16 آگوست (كه همزمان با توپباران مناطقي در كوهستان قنديل توسط سپاه پاسداران بوده) و نيز حمله به مراكز سپاه در مريوان و برده ناز در پيرانشهر در 26 آگوست را بر عهده گرفته است. اين حملات تلافي جويانه بوده است.
پژاك گفته است كه در 18 آگوست در مناطق ميرگه سور با تيمي از سپاه پاسداران جنگيده و يك اتومبيل لندكروز سپاه پاسداران را منفجر كرده است.
اما در خبري تازه، یک منبع مطلع به يكي از آژانس هاي خبري در كردستان عراق گفته است كه جمهوری اسلامی چند کرد را به بهانه ارتباط با نیروهای پژاک به دار آویخت. اين منبع مطلع كه نخواسته نامش فاش شود گفته است سپاه پاسداران و اطلاعات ایران 13 کرد ساکن مرزهای ایران را به بهانه ارتباط با پژاک دستگیر کرد. به گفته ي اين فرد افراد دستگیر شده در دادگاه ارومیه محاکمه و حکم اعدام 3 تن از آنان نیز صادر و اجرا شد. یکی از افراد اعدام شده اهل کردستان عراق است.
اما در مورد پژاك: پژاك شاخه ي ايراني حزب كارگران كردستان تركيه پ.ك.ك است. اين سازمان مسلح اولین کنگره اش را در سال ۲۰۰۴ برگزار كرد. رهبر این حزب عبدالرحمن حاج احمدی است.
پيش تر روزنامه واشنگتن تایمز نوشته بود كه رحمان حاج ‌احمدي براي براندازي رژيم ايران و تشكيل يك دولت فدرال دموكراتيك از واشنگتن تقاضاي حمايت هاي سياسي و نظامي كرده است. رحمان حاج ‌احمدي به روزنامه واشنگتن تایمز گفته بود که پژاك با دولت امريكا تماس هاي محدودي دارد و گفته بود كه از هركمك مالي و نظامي بويژه از سوي امريكا كه راه را براي برقراري دموكراسي واقعي در ايران هموار كند، استقبال مي كنيم.

كنت تيمرمن نيز در نيوز مكس نوشته است كه رحمان حاج احمدي، رهبر حزب زندگي آزاد كردستان ‏‏(پژاك) در سفر خود به امريكا به دنبال ديدار با مقامات ارشد دولت ‏آمريكا و دريافت كمك از آنها بوده است. حاج احمدي در گفتگو با نيوز مكس ابراز اميدواري كرده كه در ديدار احتمالي با مقامات ‏ارشد دولت آمريكا درباره وضعيت جاري در ايران و كمك واشنگتن به پژاك ‏گفت و گو و رايزني كند.‏
روزنامه هاي تركيه از جمله ”تركيش ديلي نيوز” نيز نوشته اند كه وزارت خارجه آمريكا در واكنش به اخبار منتشره شده در مورد سفر رحمان حاج احمدي به واشنگتن اعلام كرده است كه پژاك هم اكنون در فهرست سازمان هاي تروريستي خارجي‌ آمريكا قرار ندارد اما ‌فعاليت‌هاي اين گروهك تحت نظر است كه مي‌تواند به ورود نام آن به فهرست سازمان هاي تروريستي ‌منجر شود.‌ وزارت خارجه آمريكا با تاييد سفر رحمان حاج احمدي، رهبر پژاك به واشنگتن نسبت به هرگونه ‌نشست ميان وي و مقامات دولت آمريكا اظهار بي اطلاعي كرده بود.
.